Vacature bij HDC: Datacurator Religiegeschiedenis

Published on: Feb 28, 2023
Written by: Fred van Lieburg

Heb jij ervaring met historische data en interesse in Religiegeschiedenis? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)!


FUNCTIEOMSCHRIJVING

Doel is de opbouw van een online infrastructuur voor onderzoeksdata inzake de Nederlandse religiegeschiedenis van de laatste vijf eeuwen. Behalve open toegankelijke datasets, zoals de Short-Title Catalogue Netherlands en het Biografisch Portaal, worden ook allerlei semi-openbare en particuliere bestanden gebruikt. Deze moeten op de juiste wijze worden gestructureerd, geharmoniseerd en onderling verbonden. De datacurator combineert voldoende historische en technische kennis om deze vervlechting te realiseren en treedt waar mogelijk op als bemiddelaar tussen onderzoekers, softwareontwikkelaars en externe partners.

FUNCTIE-EISEN

We zoeken een kandidaat die voldoet aan het volgende profiel:

 • Afgeronde universitaire opleiding geschiedenis met aantoonbare ervaring met het werken met Nederlandse archiefbronnen
 • Ervaring met het im/exporteren en standaardiseren van digitale heterogene historische bronnen en archivalia
 • Ervaring met excel en Open Refine (voorheen Google refine) dan wel andere tools voor het opschonen en converteren van ‘messy data’.

 • WAT BIEDEN WIJ

  Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.098 (schaal 9) en maximaal €4.257 (schaal 9) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderwijs-/ Onderzoeks medewerker 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

  De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.

  Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met prof. dr. Fred van Lieburg, hoogleraar religiegeschiedenis en directeur HDC, f.a.van.lieburg@vu.nl.

  De datacurator zal werkzaam zijn voor het project ‘Digital Dutch Religion Portal 1500-2000’ bij het HDC Centre for Religious History. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Netherlands eScience Center (zie DigiDuRe).

  SOLLICITEREN

  Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van de VU-vacaturepagina uiterlijk 08-03-2023. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

  OTAP_STATE